επιχείρηση

Η Bene Esse αποτελεί μία ελληνική επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αιθέριων ελαίων στην περιοχή Ελεύθερο Β, Γρεβενά. Ιδρυτές της επιχείρησης είναι οι τρεις μηχανικοί της οικογένειας Καραγιορδανίδης Γιώργος [πατέρας], Καραϊορδανίδης Σπύρος [υιός] και Καραϊορδανίδου Βιβή [κόρη]. 

Τα μέλη της εταιρείας προέρχονται από μία αμιγώς αγροτική οικογένεια και είναι μεγαλωμένοι όλοι τους στην περιοχή των Γρεβενών και της Κοζάνης. Παράλληλα με τις σπουδές και τις δουλειές τους, διατήρησαν καθημερινή επαφή τους με τον τόπο καταγωγής τους και τις αξίες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος. Ασχολήθηκαν ενεργά και ουσιαστικά με την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή. Αρχικά με τη δημιουργία ενός αμπελιού στην περιοχή του κτήματος και στη συνέχεια μίας φάρμας ζώων. Πλέον εμπλέκονται επίσημα στην εκτροφή αιγοπροβάτων, αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, μοσχαριών πάχυνσης όπως επίσης και στην καλλιέργεια σιτηρών και αρωματικών φυτών.

Γαλουχημένοι στον αγροτικό βίο η οικογένεια και σε συνδυασμό με την ειδικότητα του μηχανικού έθεσε σε εφαρμογή τη δημιουργία μικρής μηχανολογικής εγκατάστασης με σκοπό τόσο την απόσταξη των αρωματικών φυτών από τις δικές τους καλλιέργειες όσο και την ικανοποίηση της προσωπικής τους ανάγκης για την εμβάθυνση στην κατανόηση της διαδικασίας. H καθημερινή τριβή με τη διαδικασία και η επαφή με όλο και περισσότερους παραγωγούς, μετέτρεψε την προσωπική ανάγκη σε χρέος προς την τοπική αγροτική κοινωνία για επέκταση του εγχειρήματος ώστε να γίνει αποδοτικότερη, ασφαλέστερη και γρηγορότερη η εξυπηρέτηση των παραγωγών. Έχοντας κατακτήσει τη γνώση και υπό το νέο δημιουργικό οικογενειακό κλίμα, έγινε ένα βήμα μπροστά με νέους ορίζοντες, ικανότητες συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Σήμερα, κατέχοντας έναν υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και την έγκριση για βιολογικά προϊόντα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους που πληρούν τις προδιαγραφές και έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια τελωνεία, γεννήθηκε μία ολοκληρωμένη ιδέα. Η Bene Esse είναι έτοιμη να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στην περαιτέρω διάδοση του συγκεκριμένου είδους καλλιεργειών που έχει σύμμαχο το ελληνικό μικροκλίμα και μπορεί να ευδοκιμήσει. Η εταιρεία εγγυάται πως θα παρέχει ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν αλλά και μία επιχειρηματική διέξοδο στους πολίτες. Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της για τη δημιουργία εφάμιλλων σχέσεων συνεργασίας, για έναν περίπατο στη φάρμα ή για μία ξενάγηση στο αναστηλωμένο ξωκλήσι του Ταξιάρχη, σε μία τοποθεσία όπου κάθε οπτική γωνία αποτελεί μία εκ νέου εξαίσια τοπιογραφία…..